^ НАЧАЛО

D&Dostavka

DIMOV and DOSTAVKA - ДОСТАВКА И ПОСРЕДНИЧЕСТВО ПРИ ПАЗАРУВАНЕ НА СТОКИ ОТ РУСИЯ

Bulgarian English French German Russian

Как да поръчам

Как да платя

Време на ДОСТАВКА

Често задавани: Въпроси/Отговори

"Доставка" не е интернет магазин, а само посредник при закупуването на стоки които клиента сам посочва/предоставя линк. В случай на некоректни търговци: забавяне; стока не отговаряща на описанието; не изпращане на заявената стока, "Доставка" не носи отговорност, но ние с коректност гледаме да извършим предоставената от нас посредническа услуга.

*От 1.07.2021 г. Европейското законодателство предвижда два прага за облагане на пощенски и куриерски пратки от трети страни,  които са обект на дистанционна продажба  и са с получател физическо лице.

Подаръците!!! са особен вид пратка, която съдържа стоки (нови или употребявани), която се изпраща от физическо лице извън ЕС  до физическо лице в ЕС и за която няма плащане, т.е. не е обект на търговия.

Законът за данък върху добавената стойност предвижда освобождаване от заплащане на ДДС на подаръци с обявена стойност до 45 EUR.

*Моля, имайте предвид, че при международна доставка и преминаване на международната граница понякога има ситуации с повреда на пратката. Тези случаи са редки, но при получаване на стоката Ви молим да обърнете внимание на целостта на опаковката и на стоките в пакета. Ако установите, че опаковката е била отворена и / или повредена, стоките липсват или са повредени, ние ви молим да предявите претенции директно на мястото на получаване на пратката. "Доставка" не носи отговорност за нарушаване на правилата за транспорт и съхранение на пратки от пощенските превозвачи, тъй като това не е наша компетентност и отговорност.

Въпрос: Може ли да закупите и доставите 40 бр. от  даден товар?
Отговор: Да Ви информираме че такова количество в 1 пратка ще възникнат въпроси в Бг митниците. В Руските митници ние подготвяме митнически документи и до сега сме нямали проблеми, но в България могат да изискват документ.
Предлагаме да разделим на 2 пратки..*20бр. /ако не са много като кг.тези 20бр./. Нямат право да е спират, но! ако са е спрели, изпращаме митнически документ на пратката(има обозначена че е подарък!) и може да го предоставите в Бг митници. Пратката подарък Ви е пратена от "приятелка-"приятел", като подарък- така трябва да им се каже, и веднага ще е
освободят!
---
Въпрос: Искам да закупя стока от Русия, от онлайн магазин който не прави  доставка до Европа/България, може ли да ми помогнете с закупуване и изпращане на стоката?
Отговор: Процедура е следната: изпращате към нас сайт/линк на товара който искате да закупите.Ние изпраща­ме себестойност на до­ставката на артику­ли­те.Ако Ви устройва изпращате обратен ема­йл с "Потвърждавам по­ръчката"- трите имена, телефон, адрес+пощ. ко­д. Ние изпращаме БГ левова сметка по която да направ­ите плащане /€ по фиксинга на БНБ/, след което правим поръчката и зак­упуваме, и из­пращаме за БГ вашите стоки/като подарък с малка себестойно­ст/.
Размерите не трябва да са над 150см, а кг. не трябва да надвишават 30 кг.в този случай изпращаме по ЕМС(по скъпо излиза). Ако е в по малки ра­змери до 100см и кг. до 20 кг. изпращаме с Руски пощи и БГ пощи до Вашият адрес
.
---
Въпрос: Искам да закупя стока от Русия но незнам като заплатя дали ще е в наличност дадения товар?
Отговор:  Ние правим запитване за налич­­­­ност, време на до­с­т­а­вка до нас.Вед­на­га като получим отго­вор изпращаме данни за себестойнос­та на Доставката до Бълг­ар­ия.След което чакаме "потвърждение" + превод , и тогава задействаме поръчката. В случай че стоката вече не е "налична", а Вие сте заплатили и желаете да върнете парите си,то Ви превеждаме обратно Суммата по превода.
---
Въпрос: Искам да закупите части за двигател Субару, можете да доставите го Европа/България?
Отговор: Здравейте, дадения товар надхвърля кг. за свободно изпращане по Руските пощи.В този случай изпращане става чрез Авиа с митнически експорт такси в Русия, официален превод за закупуване!,  и импорт такси летище София, само от там може да освободите пратката.За Съжаление много ще се оскъпи доставката до +200%.
---
Въпрос: Здравейте, може ли да ми доставите лекарство което е с рецепта?
Отговор: Ние Проверява­ме дали лекарство е в свобод­на продажба( тъй като повечето лекарства с рецепта,  ние имаме наши рецепти , и можем да Ви закупим лекарството), след което изпращаме 
---
Въпрос: До сега в практиката ви случвало ли се ваши клиенти да плащат мито въпреки че пише че е подарък,понеже съм чувал че митницата не вярват много на подаръци в последно време?
Отговор: Здравейте, до сега сме нямали случай да плащат мито и ДДС.Има ли сме случай когато пратката е голяма да е задържат..и после клиенти да платят само... престой.Пускаме с малка стойност и минава като подарък).

Въпрос: Пратката ми е спряна в митниците! А идва като подарък! Какво да правя?
Отговор: Когато изпращач е физическо лице: До 45 EUR /90 BGN/ не се плаща нищо. Нямат право да спират,задържат пратката! Ако не Ви дават пратката, и Ви искат документ за закупуване или превод  на пари-(PayPal например), казвате че това е подарък, а и на митническата декларация е указано-ПОДАРЪК! В краен случай взимате с Вас познат адвокат или юрист, и той им обяснява на разбираем език ... след което Веднага Ви дават пратката))). Съгласно разпорeдбите на членове от 25 до 27 включително от Регламент (ЕО) № 1186/2009 на Съвета от 16 ноември 2009 г. за установяване системата на Общността за митнически освобождавания (кодифицирана версия) и чл. 58, ал. 1, т. 12, буква ”б” от Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) не се дължат вносни сборове и данък върху добавената стойност (ДДС) за стоки, съдържащи се в пратки, изпратени от физическо лице, установено в трета страна до друго физическо лице, живеещо на митническата територия на Общността, ако стойността на пратката е до общата левова равностойност на 45 евро, включително и стойността на количествено лимитираните стоки, посочени в чл. 27 (тютюневи продукти, алкохолни напитки, парфюми или тоалетни води), при условие получателят да не е заплащал за тях! Пратката ми е спряна в митниците! А идва като подарък!

---
Въпрос: Здравейте, Благодаря за бързия отговор.Ако поръчката бъде направена от мен до ваш адрес в Русия, какви ще бъдат комисионните, които ще трябва да заплатя, както и стойността на доставката до Европа/България?
Отговор: Ако сами закупите, плащате само комисионна +Авиа доставка до България.

Пример: Себестойност на продукта 30€ или:
Комисионна: 1€ + Авиа Доставка до България/тракинг номер: 15€.
Обща сума на поръчката: 16€

---
Въпрос: След дълги перипетии с Български пощи се установи, че пратката ми е върната към Вас на 08.03.18 г., без да съм уведомена, че същата е налична за вземане.
Много Ви моля да ми я изпратите отново.
Отговор: Здравейте, да разбира се  че ще изпратим!
След като пристигне при нас, ще Ви уведомим. Авиа доставката трябва да се заплати и веднага пускаме)

Отзиви / Доставени пратки

Проследяване на пратка почта России